Najlepsze horrory :). Strona: 13

Dodano: 2008-10-08 21:02

http://www.filmweb.pl/f317539/Lustra,2008

Dodano: 2008-10-08 21:05 Zmieniono: 2008-10-08 21:12

Sphinhxia, Chyba o "Amityville" Ci chodzi, ale tą nową wersję, tak?

...nic innego mi nie przychodzi na myśl w tej tematyce...

Dodano: 2008-10-08 21:07

Allanonie to pytanie do ciebie :)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2008-10-08 21:07

dzizusu napisał(a):
http://www.filmweb.pl/f317539/Lustra,2008

Ehhh internet to szatan wcielony

Co do filmu - prawie trafiłem

Dodano: 2008-10-08 21:11 Zmieniono: 2008-10-08 21:21

gra w nim Kiefer Sutherland i już mi się podoba choć jeszcze tego nie widziałem ''Mirrors'' wystarczy że Kiefer tam gra :) hehe :) (*** Głosy 1 *** + !!!! :) a co o tym filmie sądzicie co ? hmmm :)

Dodano: 2008-10-08 21:17

Był co prawda troszkę dziwny, ale zakończenia nie skumałam, nie bardzo wiem co wpłynęło na to,że wszystko było odwrotnie...

To coś jak film REC, obejrzałam cały, i muszę stwierdzić,że jakby okroili ten film do ostatnich 5 minut to byłby nawet nawet...

A horror jaki w ogóle ostatnio obejrzałam to " Elegia", ja pierdzielę, był tak KOSZMARNIE nudny, że zaczęłam się bać, że się nie skończy...

Dodano: 2008-10-08 21:18

shamankha napisał(a):
A zna ktoś może tytuł filmu o pewnej rodzinie, która wprowadziła się do nowego domu w którym kiedyś poprzedni właściciel wyglądający tak samo jak obecny wymordował całą rodzine?? <masło maślane >

Chyba o "Amityville" Ci chodzi, ale tą nową wersję, tak?

...nic innego mi nie przychodzi na myśl w tej tematyce...[/quote]

Ano zgadza się, niewątpliwie o ten film chodzi. Choć starsza wersja niewątpliwie lepsza, acz remake prawie dorównuje 'tatusiowi' moim zdaniem. Oczywiście mowa tu o pierwowzorze z roku 1979. Bo reszta gówna to o blat roztrzaskać. Polecam przy okazji książkę Jay Anson, która jest oparta o prawdziwe wydarzenia.

Dodano: 2008-10-08 21:21

Allanon23 napisał(a):
[quote:ef56febdee="shamankha"]A zna ktoś może tytuł filmu o pewnej rodzinie, która wprowadziła się do nowego domu w którym kiedyś poprzedni właściciel wyglądający tak samo jak obecny wymordował całą rodzine?? <masło maślane >

Chyba o "Amityville" Ci chodzi, ale tą nową wersję, tak?

...nic innego mi nie przychodzi na myśl w tej tematyce...[/quote:ef56febdee]

Ano zgadza się, niewątpliwie o ten film chodzi. Choć starsza wersja niewątpliwie lepsza, acz remake prawie dorównuje 'tatusiowi' moim zdaniem. Oczywiście mowa tu o pierwowzorze z roku 1979. Bo reszta gówna to o blat roztrzaskać. Polecam przy okazji książkę Jay Anson, która jest oparta o prawdziwe wydarzenia.[/quote]

to nie ja pytałam, tylko Sphinxia, ale jak starałam się zacytować ją, to akurat mi się stronka zwiesiła...hehe

Dodano: 2008-10-08 21:24

Martwica Mózgu 8O lol :twisted: się lała głupota :) hehe ale kosiarka była zajebista :)

http://pl.youtube.com/watch?v=0408j652LzY

:) :) :) :) hehe

Dodano: 2008-10-08 21:38

To Ci się Slither powinien spodobać

Horror komediowy z roku 2006. Taki powrót do filmów klasy B i starych s-f

Dodano: 2008-10-08 21:45 Zmieniono: 2008-10-08 22:06

A fuuuu :? ale koleś obrzydliwy jest fee.. :) Dostałem cynk że dzisiaj w TV? jest Silent Hill :)

Dodano: 2008-10-08 22:01

HardKill napisał(a):
A fuuuu :? ale koleś obrzydliwy jest fee.. :) Dostałem cynk że dzisiaj w TV? jest Silent Hill :)

Ano, ale film jest b. dobry jak na dzisiejsze czasy Uśmiałem się nieźle przy nim. Horror z jajem

Dodano: 2008-10-08 22:40

Allanon23 napisał(a):
HardKill ----->

Mnie na przykład irytuje, gdy słyszę, film jest zajebisty i kropka. A gdzie argumenty, które mogły mnie przekonać, abym sięgnął po film? M.in po to są te tematy, aby inny użytkownik mógł się co nie co dowiedzieć o dobrych i złych filmach, poznać ciekawe, bądź ustrzec się przed gniotami(inni cenią sobie na przykład czas), no i aby była interesująca dyskusja na ten temat. A do tego niewątpliwie jest potrzebna krytyka, a nie tylko - " że film mi się podoba". Dla mnie - to za mało

zauwaz jednak ze dla jednych moze byc tak ze film nie straszy i wogole to kupa a drugi to obejrzy i bedzie sie bal jak cholera, teoretycznie nie ma co sie sugerowac innymi opiniami bo tak mozna ominac wiele dobrych filmow. Mozna tak wiele agrumentow zakwestionowac, jedni sa wiecej a drudzy mniej wymagajacy. Czasem oczywiscie gusta sie pokrywaja

Dodano: 2008-10-08 22:54

Dodać mogę jeszcze że to ja sam decyduję czy film jest dobry czy zły, nigdy nie sugerowałem się opiniami innych, ale owszem jeśli ktoś poleci film to staram się to zobaczyć ale nie dlatego że ktoś dany film zachwala ale z czystej ciekawości zobaczę. Innymi słowy dla mnie dobry film to taki który mi się podoba ,oczywiście chętnie wysłucham opinie innych i czasem nawet przyznam im rację :) nigdy nie zwracam uwagi na recenzje filmowe mam to w nosie ,ja sam jestem recenzentem filmów które oglądam :) tak jak każdy z nas :) i dobrze bo każdy coś powie coś doda,czasem mamy inne zdanie na temat danego filmu ale o to chodzi wymiana poglądów,opinii i przy okazji czegoś możemy się dowiedzieć:) przyznać muszę że cenię sobie uwagi i sugestie Allanona bo częstokroć są cenne i trafne :) mimo że czasem możemy się nie zgodzić co do opinii na temat któregoś z filmów to jednak zawsze przemyślę spostrzeżenia i uwagi kolegi Allanona no to wracamy do tematu :) O ! chyba wszyscy oglądają Silent Hill :) w TV ? bo cisza jakaś się zrobiła.... hej jest tam kto ? ...echo... echo... echo...

Dodano: 2008-10-09 10:27

MisterOzz napisał(a):
[quote:ebd361eb73="Allanon23"]HardKill ----->

Mnie na przykład irytuje, gdy słyszę, film jest zajebisty i kropka. A gdzie argumenty, które mogły mnie przekonać, abym sięgnął po film? M.in po to są te tematy, aby inny użytkownik mógł się co nie co dowiedzieć o dobrych i złych filmach, poznać ciekawe, bądź ustrzec się przed gniotami(inni cenią sobie na przykład czas), no i aby była interesująca dyskusja na ten temat. A do tego niewątpliwie jest potrzebna krytyka, a nie tylko - " że film mi się podoba". Dla mnie - to za mało

zauwaz jednak ze dla jednych moze byc tak ze film nie straszy i wogole to kupa a drugi to obejrzy i bedzie sie bal jak cholera, teoretycznie nie ma co sie sugerowac innymi opiniami bo tak mozna ominac wiele dobrych filmow. Mozna tak wiele agrumentow zakwestionowac, jedni sa wiecej a drudzy mniej wymagajacy. Czasem oczywiscie gusta sie pokrywaja[/quote:ebd361eb73]

Racja. Gusta są inne. Jednych straszy innych nie. Ktoś mi kiedyś powiedział mądre słowa - "horror straszy widzów przeważnie z wyobraźnią". Czasami się to sprawdza, a czasami nie. Nigdy nie zmuszałem kogoś na siłę aby obejrzał ten film, Bo MI się podobał. To do niczego nie prowadzi. Każdy poszukuje swej przyjemności, aby mógł się w niej dobrze czuć. Ale dobrze przecież opowiedzieć ciut o filmie. Dlaczego mi się podobał itd., aby zachęcić(nie zmusić), ale zachęcić. Bo tak na dobrą sprawę - to nawet jeżeli poleciłbym "Lśnienie" Kubricka, może się temu komuś nie spodobać. Mówimy kurwa o dziele. O na prawdę porządnej produkcji, jednego z najlepszych reżyserów w kinematografii w ogóle. Jakiś czas temu zresztą trafiłem na recenzję chyba porządnego portalu(jak znajdę to zapodam . Recenzent zmiażdżył "Lśnienie" jak jajeczko. Bo film za długi, bo Jack Nicholson nie zagrał dobrze, bo mało krwi itd. I cała recenzja miała 10 zdań, i recenzent dał jedną gwiazdkę, dodając - omijać ten film długim łukiem. Więc nawet Lśnienie widać może się nie spodobać . Więc jak mówię - horrory straszą ino tych z wyobraźnią, a temu panu widocznie brak. Ino w "Lśnieniu" nie chodzi o strach, ino o tą przerażającą przemianę Jacka Nicholsona. Myślę, że tu siedzi groza.

No i do tematu:

Co do wczorajszego "Silent Hill". Pamiętam jak na nim w kinie byłem z kumpelą. Kompletnie go nie zrozumiała. Wyszła z kina wkurzona, bo to dupa nie film. Nudny. Kompletnie nie straszny. Dlaczego? Otóż - jednym z głównych elementów tego, że nie zrozumiała go, była fabuła, która toczyła się w trzech tzw. wymiarach, światach, jak kto woli. Drugim elementem - że nie wkręciła się prze to w klimat tegoż filmu, bo przecież to film na podstawie gry survival horror. Zresztą, podobnie było z filmem "Sierociniec" gdy też z kumpelą się wybrałem. Też wyszła z kina, klnąc, że film to gówno a nie film, że żałuje 20 zł na bilet(choć ja jej stawiałem), bo nudny jak cholera, bo nie kapuje parę scen. Tłumaczyło się kobiecie, strzelając argumentami, że film jest jak najbardziej do zrozumienia i logicznie zrobiony(jak i SH)

Silent Hill nie jest łatwym filmem dla przeciętnego odbiorcy. Pracując w kiedyś w tym fachu, spotkałem wiele osób, które kompletnie były zniesmaczone filmem, nie przekonał, znudził. Oczywiście trafiłem też sporo na takich, którzy uwielbiają tenże film. I pięknie.

Ale niewątpliwie film ma swój klimat, ładnie jest zrobiony, choć na początku obawiałem się, czy reżyser filmu "Braterstwo Wilków" zdoła przerzucić tenże trudny pomysł na duży ekran. No udało się. Potwory są takie jakie były w grze(nawet Christophe Gans chciał się wykazać i, że potrafi i stworzył swojego potwora). Nawet miasto genialnie zostało odwzorowane, mgła, dźwięki. Czułem się jak w domu, wkraczając w znany mi klimat. Fajnie było, wczoraj sobie go przypomnieć :) Niewątpliwie SH należy do najlepszych horrorów XXI wieku

Dodano: 2008-10-09 11:07

Cytat:

Jakiś czas temu zresztą trafiłem na recenzję chyba porządnego portalu(jak znajdę to zapodam ). Recenzent zmiażdżył "Lśnienie" jak jajeczko. Bo film za długi, bo Jack Nicholson nie zagrał dobrze, bo mało krwi itd. I cała recenzja miała 10 zdań, i recenzent dał jedną gwiazdkę, dodając - omijać ten film długim łukiem. Więc nawet Lśnienie widać może się nie spodobać . Więc jak mówię - horrory straszą ino tych z wyobraźnią, a temu panu widocznie brak. Ino w "Lśnieniu" nie chodzi o strach, ino o tą przerażającą przemianę Jacka Nicholsona. Myślę, że tu siedzi groza.

zaszokowales mnie teraz, jak mozesz to znajdz link do tej "recenzji" bo nie moge uwierzyc co piszesz!
Jezeli naprawde recenzent walnal cos takiego to powinni go z miejsca wywalic z portalu!
To ze mu sie film nie podobal to ok, ale o tym filmie mozna napisac naprawde bardzo wiele, pozatym jak w filmie mogo byc wiecej krwii skoro jest to ekranizacja ksiazki Kinga(ciekawe czy ja czytal). Zapewne gosc tez nie wie ze King raczej horrorow nie pisze tylko thrillery psychologiczne kladac nacisk wlasnie na przemiany psychologiczne ...szkoda ze taki film okazal sie zbyt trudny dla recenzenta, ktory z pewnoscia szukal filmu latwego, przyjemnego i z duza ilascia efektow specjalnych

Cytat:
Co do wczorajszego "Silent Hill". Pamiętam jak na nim w kinie byłem z kumpelą. Kompletnie go nie zrozumiała. Wyszła z kina wkurzona, bo to dupa nie film. Nudny. Kompletnie nie straszny. Dlaczego? Otóż - jednym z głównych elementów tego, że nie zrozumiała go, była fabuła, która toczyła się w trzech tzw. wymiarach, światach, jak kto woli. Drugim elementem - że nie wkręciła się prze to w klimat tegoż filmu, bo przecież to film na podstawie gry survival horror.

tak, niestety czesto sie to zdarza, tez sie z tym spotkalem pare razy( a szkoda). Ja uwazam film za swietny, i pod wzgledem ekranizacji gry oraz pod wzgledem samego filmu. Z poczatku nie moglem sobie wyobrazic jak mozna zekranizowac ta gre nie tracac tego niesamowitego klimatu. Na szczescie zabrala sie za to dobra osoba, odtwarzajac tosamo ciche wzgorze jakie mozna bylo poznac grajac na PC

Cytat:
Niewątpliwie SH należy do najlepszych horrorów XXI wieku

tak, jest to jeden z moich ulubionych filmow;

Dodano: 2008-10-09 13:43

Pan napisał(a):

King tego filmu nie krecil. A Kubrick mial swoja wizje

Ano King ponoć jest bardzo wybredny jeżeli chodzi o produkcje, które są tworzone na podstawie jego książek. No i sama ekranizacja nie spodobała się pisarzowi i się obraził na Kubricka, uważając, że Kubrick nie zrozumiał jego powieści i nie zrozumie w ogóle gatunku horror.

Hehe no i ciekawostką jest, że "Lśnienie" dało Kubrickowi nominacje do Złotej Maliny w roku 1980 jako najgorszy reżyser

Dodano: 2008-10-09 16:03

Allanon23 napisał(a):

Cytat:
Niewątpliwie SH należy do najlepszych horrorów XXI wieku

Z całą pewnością Allanonie podpisuję się pod tym :) sama gra jest świetna,ale film znacznie grę przewyższa :)

Dodano: 2008-10-09 17:02

Pan napisał(a):
[quote:1400557f86="MisterOzz"]pozatym jak w filmie mogo byc wiecej krwii skoro jest to ekranizacja ksiazki Kinga(ciekawe czy ja czytal). Zapewne gosc tez nie wie ze King raczej horrorow nie pisze tylko thrillery psychologiczne kladac nacisk wlasnie na przemiany psychologiczne ...

King tego filmu nie krecil. A Kubrick mial swoja wizje, ta wizja sie recenzentowi nie podobala. Jakoscia filmu nie jest przeniesienie ksiazki na ekran, akurat w przypadku "Lsnienia" Kubricka roznice sa spore.

No i pozwol recenzentowi miec wlasne zdanie. [/quote:1400557f86]

wow co ty powiesz:D chodzilo mi ze jest to ekranizacja ksiazki Kinga
pozatym nie zabraniam recenzentowi miec wlasnego zdania, tylko ze jak sie pisze recenzje to wlasne zdanie to nie wszystko(w dobrej recenzji!)

Dodano: 2008-10-09 20:21

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Prawie jak "orgia" w przedszkolu. :lol:

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2008-10-09 21:15

Allanonie co powiesz o tym *** Krwawe Wizje ***

Nie widziałem tego trailer jest ciekawy a sam film ?

THEY WAIT

http://vision.pl/Wypozyczalnie/pid,22157212,n,Krwawe-Wizje ?

Dodano: 2008-10-09 21:52

HardKill napisał(a):
Allanonie co powiesz o tym *** Krwawe Wizje ***

Nie widziałem tego trailer jest ciekawy a sam film ?

THEY WAIT

http://vision.pl/Wypozyczalnie/pid,22157212,n,Krwawe-Wizje ?

Oj z tym pytaniem już nie do mnie Bo filmu sam osobiście nie widziałem . Ponieważ, nie jestem fanem kina azjatyckiego(według mnie, ich produkcje skończyły się na Kręgu, Klątwie(choć osobiście mi te filmy nie podeszły) i między innymi to boom już ustało na nie). To co teraz prezentują, to tylko obsmażane kotlety jeżeli chodzi o gatunek horror i fabułę. :} No ale kto wie... kto wie .

Hmm proponuje zresztą ogólnie o horrorach rozmawiać w temacie "Horror", gdzie możemy rozmawiać ogólnie o wszystkich horrorach. Bo ten co prawda też tyczy się horrorów, ale ponoć najlepszych

Dodano: 2008-10-09 22:04

No tak słuszna twa uwaga :) oczywiście masz rację :)
ale z pewnością do najlepszych horrorów należy * The Mummy * z 1932 roku.Pod wpływem tematu obejrzałem sobie ten film dzisiaj po raz kolejny :) Boris Karloff mistrz nad mistrzami :)

http://pl.youtube.com/watch?v=-E-Q1NGk1mI

Dodano: 2008-10-25 17:57

Mam pare ulubionych horrorow...ale i tak wymienie 3 glowne Dom 1000 trupow, Bekarty diabla, Pila (wszystkie czesci).

Nitimur in vetitum - dążymy do tego co zakazane

Dodano: 2008-10-25 18:17

czyzby fanka tworczosci robiego zombie??:D

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło